"EU Business Law Module" oklevelek átadása

A 2019/2020-as tanév során tizenhárom hallgató teljesítette a két féléves „EU Business Law” című angol nyelvű tantárgyi modult. Az ezért járó okleveleket Milassin László, a Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék mellett működő Európa-tanulmányok Központ vezetője adta át virtuálisan 2020. november 9-én.

Tovább

Az Európai Bizottság elfogadta az "EU Business Law Module" záróbeszámolóját

Az Európai Bizottság jóváhagyta a Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék mellett működő Európa-tanulmányok Központ által az „EU Business Law” című oktatási-kutatási modul kidolgozására a 2016-2019 közötti időszakra elnyert pályázat záróbeszámolóját. A pozitív döntés eredményeként a Központ munkatársai további tananyagfejlesztést és újabb nemzetközi konferenciák szervezését tervezik a következő évekre.

Tovább

SIKERES SZEREPLÉS AZ ORSZÁGOS NEMZETKÖZI JOGI JOGESETMEGOLDÓ VERSENYEN

2020. október 9-én került sor a X. Országos Nemzetközi Jogi Jogesetmegoldó Verseny szóbeli döntőjére. A hagyományoknak megfelelően az országos döntőnek a Külgazdasági és Külügyminisztérium adott helyt, ahova előzetesen fiktív, a nemzetközi közjog számos kérdését érintő jogeset elemzését magában foglaló két írásbeli forduló sikeres teljesítése után jutottak tovább a legjobbak Magyarország valamennyi nemzetközi jogot oktató intézményének hallgatói közül. 

A győri jogi kar részéről Gacs Debóra, ötödéves hallgató jutott be a harmadik fordulóba, aki a zsűri döntése alapján különdíjban részesült

A verseny intézményi és országos fordulóinak lebonyolításában oktatói részről Ganczer Mónika, Kecskés Gábor, Sulyok Gábor és Takó Dalma vettek részt.

Tovább

Lamm Vandát az MTA alelnökévé választották

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának professzorát, a nemzetközi jog külföldön is elismert kutatóját, Lamm Vanda akadémikust a Magyar Tudományos Akadémia Közgyűlése az MTA társadalomtudományi alelnökévé választotta 3 évre. Lamm Vanda megbízatásához sok sikert kíván a Kar valamennyi büszke polgára.

Tovább

Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék Eseménynaptára

Záróvizsga jelentkezési időszak 2020. november 26. - 2020. december 10.
Vizsgajelentkezés kezdete 2020. november 30.
Szenátusi Ülés 2020. november 30. 14:00 - 16:00
Vizsgaidőszak kezdete 2020. december 7.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!