Az autonóm járművek és intelligens rendszerek jogi vonatkozásai

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán működő Autonóm Járművek Jogi Kérdései (ACLA-SZE) kutatócsoport 2019. március 22-én, pénteken "Az autonóm járművek és intelligens rendszerek jogi vonatkozásai" címmel konferenciát tart, amelyen a Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék oktatói is bemutatják kutatásaik eredményeit. A rendezvény programja innen tölthető le, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Tovább

"United in diversity. The European project. Do we still believe in it?"

The Department of International and European Law was pleased to host the lecture by István Polgár Ph.D (University of Oradea) on "United in diversity. The European project. Do we still believe in it?" which was held on 28 February 2019. The lecture has been delivered in the frame of Erasmus+ Teaching Mobility and was open to the public.

Tovább

Tanszéki név módosítása

A Széchenyi István Egyetem Szenátusának 2019. február 25-i határozata alapján a Nemzetközi Köz- és Magánjogi Tanszék új neve Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék lett. A névváltoztatásra az alapján került sor, hogy a Tanszék oktatási-kutatási tevékenységének jelentős része az Európai Unió jogára és működésére terjed ki.

Tovább

Tanszéki részvétel a Kutatók Éjszakáján

A Széchenyi István Egyetem 2018-ban ismét a Kutatók Éjszakája című rendezvény egyik társszervezője volt. A szeptember 28-i esemény során az Egyetem oktatói és kutatói is bemutathatták vizsgálódásaik tárgyát az érdeklődők számára. A rendezvény keretében Knapp László, Tanszékünk oktatója az „EU állomás” elnevezésű helyszín házigazdája volt, ahol az Európai Unió működéséről és az általa biztosított jogokról tájékozódhattak a résztvevők.

Tovább

Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2019. március 25. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2019. március 27.
Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!