Tanszéki siker a Wolters Kluwer Díjátadón

Takó Dalma, Tanszékünk PhD. hallgatója elnyerte a Wolters Kluwer Hungary Kft. díját Az év fiatal jogász tehetsége kategóriában. A hallgatót mentora, Dr. Kecskés Gábor egyetemi docens, Tanszékünk oktatója, valamint a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar tudományos és oktatási dékánhelyettese jelölte a díjra.

A bírálóbizottság szerint Takó Dalma eddigi szakmai életútja, sikeres tudományos szereplései olyan kutatói és oktatói életpályát valószínűsítenek, melyek a jogászképzésben és a nemzetközi jog elméleti és gyakorlati művelésében nyújtanak majd nélkülözhetetlen szakmai, kutatási és didaktikai segítséget.

Tovább

Tanszéki részvétel a kutatók éjszakáján


A Széchenyi István Egyetem 2019-ben ismét a Kutatók Éjszakája című rendezvény egyik társszervezője volt. A szeptember 27-i esemény során az Egyetem oktatói és kutatói is bemutathatták vizsgálódásaik tárgyát az érdeklődők számára. A rendezvény keretében Takó Dalma, Tanszékünk PhD hallgatója, valamint Szépvölgyi Enikő, a Jogtörténeti Tanszék PhD hallgatója az „EU állomás” elnevezésű helyszín házigazdái voltak. Az állomáson Európa országairól és nevezetességeikről, valamint az Európai Unió működéséről és az általa biztosított jogokról tájékozódhattak a résztvevők.

Tovább

Remekül mutatkozott be Karunk csapata a Manfred Lachs perbeszédverseny európai fordulóján

Az 1992 óta megrendezésre kerülő Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition során először a régiók (Európa, Észak-Amerika, Latin-Amerika, Ázsia, Afrika) csapatai mérkőznek meg, majd a régiók győztesei a világdöntőben játszanak egymással. Fontos megjegyezni, hogy 2010-ben egyébiránt Karunk rendezte meg az igen sikeres európai regionális fordulót.

A világűrjogi perbeszédversenyen a fiktív jogesetben az űrjog speciális témáin túl rendszerint előkerülnek a nemzetközi jog általánosabb kérdései is, így korántsem tekinthető kizárólag világűrjogi versenynek, Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition a komoly hagyománnyal bíró nagy nemzetközi jogi perbeszédversenyek körébe tartozik.

Az idei évben, a Kar történetében először indult hallgatói csapat a regionális fordulóban. A csapat részvételét az Igazságügyi Minisztérium a Jogászképzés színvonalának emelését célzó programok keretében támogatta.

Tovább

Az erőszak tilalmától a kibertérben zajló konfliktusokig

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara és a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kara kutatói "Az erőszak tilalmától a kibertérben zajló konfliktusokig címmel 2019. május 8-án szakmai workshopot tartottak, a rendezvény plakátja itt tekinthető meg. A program keretében Tanszékünk oktatója, Prof. Dr. Sulyok Gábor Az erőszak általános tilalmáról címmel tartott előadást. A téma jogi és informatikai aspektusaira fókuszáló prezentációkat intenzív vita követte.

Tovább

Nemzetközi és Európai Jogi Tanszék Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2020. január 27. 14:00 - 16:00
Bejelentkezés a 2019/20-as tanév II. félévére 2020. január 29. 06:00 - 2020. február 8. 23:55
Vizsgaidőszak vége 2020. február 1.
Tantárgyválasztási időszak 2020. február 3. - 2020. február 8.

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!